## Committee of Practitioners (COPS) Meeting Monday, April 16, 2018 @ 1:00 3:30 PM

New York State Education Department 89 Washington Avenue, Albany, NY 12234 Room: EB 5A/B

## AGENDA

Торіс	Presenter	Time
Welcome and Introductions	Ira Schwartz, <i>Associate Commissioner</i> Office of Accountability	1:00 – 1:05 (5 minutes)
State Budget	Brian Cechnicki, <i>Director of Education Finance</i> State Aid Office	1:05 – 1:35 (30 minutes)
ESSA Regulations	Ira Schwartz, <i>Associate Commissioner</i> Office of Accountability	1:35 – 2:30 (55 minutes)
2018-19 Consolidated Application: What will be new/different?	Jason Harmon, <i>Director</i> Title I School and Community Services	2:30 – 3:00 (30 minutes)
Ombudsman and Equitable Services for Nonpublic Schools	Christina Coughlin, <i>Assistant Commissioner</i> Office of School Governance, Policy, and Religious and Independent Schools	3:00 – 3:25 (25 minutes)
Summary and Next Steps	Ira Schwartz, <i>Associate Commissioner</i> Office of Accountability	3:25 – 3:30 (5 minutes)

Instructions:

To facilitate planning for the meeting, <u>please email us at Title1-Cops@nysed.gov by 12:00 noon on Thursday, April 12, 2018 to confirm your attendance at the meeting</u>. Without this confirmation, we will assume you will not be attending.

- Please note that a significant part of this meeting will involve your interaction with each other, so in-person attendance is strongly encouraged.

In the event that you can't attend the meeting in person, but you still wish to participate in the meeting, please be prepared to dial in at 1-844-633-8697 and enter meeting access code 809 792 120 %//etontetcs/si/(tp)ho/(eb)-dr998bid(Accs)x0BTi/TLDes %/si/off6f22t9Ae \$tastcofTtd(1)m2098r(tjnAgcdess0048TB5 2 reW\*hBT//age.BT//TOEMC 0 9P K

## Committee of Practitioners (COPS) Meeting Monday, April 16, 2018 @ 1:00 3:30 PM

## New York State Education Department 89 Washington Avenue, Albany, NY 12234 Room: EB 5A/B

Webinar details are as follows:

Webinar Topic: April 16 Committee of Practitioners Meeting Date: Monday, April 16, 2018 Time: 1:00pm Eastern Standard Time Duration: 2.5 hours Presenter: Ira Schwartz Webinar address: Webinar number: 802 423 909 Webinar password: 75SMPCSG

Join by phone: 1-844-633-8697 US Toll Free **1**-518-549-0500 Local

Access to the webinar will be available 10 minutes prior to the event. Please test G(9)7(7)-3( US )10(To)-7(II)3( Fr)12(e)9(e)]TJ4s: